Drie weken extra tijd om idee rond gezondheidsvaardigheden in te dienen bij incubator HealthNest

BRUSSEL -  HealthNest, de incubator voor ideeën rond gezondheidsvaardigheden in België, maakte zonet bekend dat zij de deadline om ideeën in te dienen hebben verlengd tot 12 januari 2020. Op die manier wil het project geïnteresseerden die nog niet de kans hebben gehad hun idee in te dienen een extra duwtje in de rug geven.

Voor het tweede jaar op rij

Het farmaceutisch bedrijf MSD Belgium lanceerde vorig jaar met de steun van partnerorganisaties uit de gezondheidssector de eerste editie van HealthNest. Deze incubator werd opgericht nadat verschillende wetenschappelijke onderzoeken en bevragingen aan het licht brachten dat een significant deel van de bevolking niet over een gezonde dosis gezondheidsvaardigheden beschikt, oftewel: de kennis, motivatie en competentie om informatie over gezondheid op te zoeken, te begrijpen, te evalueren, te beoordelen en toe te passen.

Verlenging deadline tot 12 januari 2020

De tweede editie van HealthNest werd in september gelanceerd. Mensen met een innovatief idee rond de verbetering van gezondheidsvaardigheden kunnen via de website www.healthnest.be hun project indienen. Deelnemers kunnen ideeën voorstellen die betrekking hebben op de bevolking (of een deel ervan), gezondheidsmedewerkers of gezondheidsinstellingen.

Via gerichte vragen over de inhoud en de uitdaging waar het idee een antwoord op wil bieden, kunnen kandidaten hun concept toelichten. Deze beschrijving zal te zien zijn bij de crowdvoting die vanaf 20 januari 2020 van start gaat. Alle geïnteresseerden kunnen hieraan deelnemen om te stemmen op hun favoriete idee. De top 9 die uit de crowdvoting voortkomt, krijg vervolgens de kans hun idee te pitchen bij de jury, die uiteindelijk 3 ideeën kiest.

Waarom deelnemen aan HealthNest het begin van een succesverhaal kan betekenen

De bedenkers van de drie ideeën winnende ideeën ontvangen een prijs in de vorm van een professioneel coachingprogramma. Tijdens dit programma begeleiden de partners van HealthNest de winnende ondernemers om hun idee of startup verder te verbeteren om zo tot slot succesvol te kunnen implementeren in de maatschappij. Deze partners* zijn 16 belangrijke spelers in de Belgische gezondheidssector die dankzij hun ervaring en netwerk de nodige draagkracht kunnen geven aan projecten.

Dat HealthNest het begin kan betekenen van een succesverhaal, getuigt ook Natacha Biset, winnaar van vorig jaar met het project ‘Comunicare’:

“HealthNest by MSD gaf ons project de visibiliteit en ondersteuning die het nodig had. De toekomst van Comunicare ziet er beloftevol uit.” – Natasha Biset

Comunicare is een project speciaal voor patiënten die lijden aan aandoeningen van de luchtwegen. Het doel is om een communicatieplatform (Comunicare) te ontwikkelen tussen zorgverleners en de patiënt. Deze laatste heeft toegang tot gepersonaliseerde informatie via een mobiele applicatie.

*De 16 partners zijn: de huisartsenverenigingen SSMG en Domus Medica, de Algemene Pharmaceutische Bond (APB), de Vereniging der Coöperatieve apotheken van België (Ophaco), de Belgische Cardiologische Liga, de Stichting tegen Kanker, de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen (MLOZ), het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten, de Christelijke Mutualiteit, de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België, Zorgnet-Icuro, de Belgische Vereniging van Artsen Syndicaten (AbSym/BVAS), Gezondheid en Wetenschap, RMN en het farmaceutisch bedrijf MSD Belgium.

2019 - 2020
Contacteer ons
Anneleen Coppens PR Account Manager, Ogilvy Social.Lab
Anneleen Coppens PR Account Manager, Ogilvy Social.Lab
Over MSD Belgium

Over MSD

Inventing for Life is reeds meer dan een eeuw het credo van MSD. Als toonaangevend wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf ontwikkeld MSD innovatieve geneesmiddelen en vaccins voor de meest uitdagende ziekten ter wereld. MSD is de handelsnaam van Merck & Co., Inc., met hoofdkantoor in Kenilworth, NJ, USA. Onze geneesmiddelen op voorschrift, vaccins, biologische therapieën en diergeneesmiddelen, beschikbaar in meer dan 140 landen, bieden innovatieve gezondheidsoplossingen. We zetten ook in om de toegang tot gezondheidszorg te vergroten door middel van ons breed innovatiebeleid, onze programma’s en samenwerkingsverbanden. Meer dan ooit heeft MSD vandaag een voortrekkersrol in de preventie en behandeling van ziekten die mensen en gemeenschappen over de hele wereld bedreigen. Kanker, cardio-metabole aandoeningen, de ziekte van Alzheimer, infectieziekten zoals HIV en Ebola, alsook de aanpak van belangrijke dierenziekten behoren tot onze topprioriteiten.

Meer informatie vindt u op onze website www.msd-belgium.be