HealthNest lanceert de crowdvoting

De projecten rond gezondheisvaardigheid zijn bekend en het stemmen is begonnen.

Brussel -  HealthNest, de incubator voor ideeën rond gezondheidsvaardigheden in België, laat weten dat er gestemd kan worden tot zondag 16 februari 2020. Aan de hand van een stemming op het online platform zal de stem van actoren in de Belgische gezondheidszorg bepalen welke ideeën het meest persuasief zijn. De combinatie van de stemmen en het aftoetsen aan de criteria zal uiteindelijk bepalen welke 7 ideeën gepresenteerd worden in de volgende fase.

Voor het tweede jaar op rij

Het farmaceutisch bedrijf MSD lanceerde vorig jaar met de steun van partnerorganisaties uit de gezondheidssector de eerste editie van HealthNest. Deze incubator werd opgericht nadat verschillende wetenschappelijke onderzoeken en bevragingen aan het licht brachten dat een significant deel van de bevolking niet over een gezonde dosis gezondheidsvaardigheden beschikt, oftewel: de kennis, motivatie en competentie om informatie over gezondheid op te zoeken, te begrijpen, te evalueren, te beoordelen en toe te passen.

Stemmen kan nog tot zondag 16 februari 2020

HealthNest hoopt dat zoveel mogelijk mensen die betrokken zijn met gezondheidszorg zullen deelnemen aan de crowdvoting om de gezondheidsvaardigheid te verbeteren. Stemmen kan nog tot en met zondag 16 februari 2020 op de website van HealthNest.

Wat valt er te winnen?

De bedenkers van de drie winnende ideeën ontvangen een prijs in de vorm van een professioneel coachingprogramma. Tijdens dit programma begeleiden de partners van HealthNest de winnende ondernemers om hun idee of startup verder te verbeteren om zo tot slot succesvol te kunnen implementeren in de maatschappij. Deze partners* zijn 16 belangrijke spelers in de Belgische gezondheidssector die dankzij hun ervaring en netwerk de nodige draagkracht kunnen geven aan projecten.

Dat HealthNest het begin kan betekenen van een succesverhaal, getuigt ook Natacha Biset, winnaar van vorig jaar met het project ‘Comunicare’:

“HealthNest gaf ons project de visibiliteit en ondersteuning die het nodig had. De toekomst van Comunicare ziet er beloftevol uit.” – Natasha Biset

Comunicare is een project speciaal voor patiënten die lijden aan aandoeningen van de luchtwegen. Het doel is om een communicatieplatform (Comunicare) te ontwikkelen tussen zorgverleners en de patiënt. Deze laatste heeft toegang tot gepersonaliseerde informatie via een mobiele applicatie.

 

*De 16 partners zijn: de huisartsenverenigingen SSMG en Domus Medica, de Algemene Pharmaceutische Bond (APB), de Vereniging der Coöperatieve apotheken van België (Ophaco), de Belgische Cardiologische Liga, de Stichting tegen Kanker, de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen (MLOZ), het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten, de Christelijke Mutualiteit, de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België, Zorgnet-Icuro, de Belgische Vereniging van Artsen Syndicaten (AbSym/BVAS), Gezondheid en Wetenschap, RMN en het farmaceutisch bedrijf MSD.

2019 - 2020
Contacteer ons
Anneleen Coppens PR Account Manager, Ogilvy Social.Lab
Thibault Steppe PR Account Executive, Ogilvy Social.Lab
Anneleen Coppens PR Account Manager, Ogilvy Social.Lab
Thibault Steppe PR Account Executive, Ogilvy Social.Lab
Over MSD Belgium

Over MSD

Inventing for Life is reeds meer dan een eeuw het credo van MSD. Als toonaangevend wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf ontwikkeld MSD innovatieve geneesmiddelen en vaccins voor de meest uitdagende ziekten ter wereld. MSD is de handelsnaam van Merck & Co., Inc., met hoofdkantoor in Kenilworth, NJ, USA. Onze geneesmiddelen op voorschrift, vaccins, biologische therapieën en diergeneesmiddelen, beschikbaar in meer dan 140 landen, bieden innovatieve gezondheidsoplossingen. We zetten ook in om de toegang tot gezondheidszorg te vergroten door middel van ons breed innovatiebeleid, onze programma’s en samenwerkingsverbanden. Meer dan ooit heeft MSD vandaag een voortrekkersrol in de preventie en behandeling van ziekten die mensen en gemeenschappen over de hele wereld bedreigen. Kanker, cardio-metabole aandoeningen, de ziekte van Alzheimer, infectieziekten zoals HIV en Ebola, alsook de aanpak van belangrijke dierenziekten behoren tot onze topprioriteiten.

Meer informatie vindt u op onze website www.msd-belgium.be